Frissítve! Templomunk és plébániánk nyitva tartása a járványügyi vészhelyzet idején

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben 2020. március 17-én hozott rendelkezése szerint a római katolikus templomokban a nyilvános liturgiák tartása március 22-től, azaz nagyböjt 4. vasárnapjától határozatlan ideig szünetel.

Az intézkedés szerint a templomok nyitva maradnak, így a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház is. Palánki Ferenc megyéspüspök 2020. március 19-én hozott rendelkezése szerint azonban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén 2020. március 20-tól kezdődően minden szentmise, liturgia, valamint plébániai közösségi program határozatlan ideig szünetel.

Ennek megfelelően társszékesegyházunk plébániájának ügyfélfogadási rendje 2020. március 18-tól módosult: az iroda hétköznapokon 9.00 – 15.00 óra között tart nyitva, de kizárólag halálesettel, vagy temetési szertartással kapcsolatos ügyintézést végez. Egyéb ügyek intézésére, kapcsolattartásra telefonon, vagy mailben van lehetőség (Tel.: 30/602-5524, Mail: mna.dnyem@gmail.com, mnanyiregyhaza@gmail.com). Honlapunk pedig folyamatos frissülő információkat közöl az aktuális változásokról.

A Püspöki Konferencia közleménye imádságra és példamutatásra buzdítja a híveket, így erősítve bizalmunkat Istenben és egymásban. A közösségi liturgiák szüneteltetése idején a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház oldalkápolnájában található tabernákulum folyamatosan nyitva áll, hogy magánimáinkban imádkozhassunk az Oltáriszentség előtt.

A járvány mielőbbi megfékezése érdekében hozott állami intézkedések bevezetése mindannyiunk érdekét szolgálják. Plébániánk papjai és világi munkatársai ezúton is kérik a Kedves Testvéreket, hogy az előttünk álló, embert próbáló időszakban különös figyelmet tanúsítsanak az idős és beteg testvéreink iránt. Legyünk figyelmesek és körültekintőek. Imádkozzunk a mi Urunkhoz, Istenünkhöz, hogy erősítse bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet embertársaink iránt.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE