Továbbra is maradnak az online közvetítések a társszékesegyházból

A koronavírus-járvány megelőzése érdekében hozott egészségügyi, kormányzati és egyházi intézkedések értelmében 2020. május 4-től kezdődően a hívek közösségének korlátozott számú részvétele mellett újra nyilvánosan látogathatók a szentmisék a templomokban, így a társszékesegyházban is visszaáll a korábbi miserend. Ugyanakkor a beteg és idős testvéreinknek továbbra is elérhető lesz az élő szentmise-közvetítés a társszékesegyház YouTube-oldalán.

 

Miserend 2020. május 4-től a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban:

hétköznapokon (hétfőtől – szombatig) 07.00 és 18.00 órakor

vasárnap 06.30, 07.30, 09.00, 10.30 és 18.00 órakor kezdődnek a szentmisék.

 

Ugyanakkor a részleges feloldás rendelkezéseit szem előtt tartva kérjük a beteg és idős híveket, hogy továbbra is az online közvetítéseken keresztül kapcsolódjanak be a szertartásokba. A pénteken 18 órakor és a vasárnap 9 órakor kezdődő szentmiséket plébániánk a társszékesegyház YouTube oldalán élőben is közvetíti, lehetőséget teremtve ezzel a bekapcsolódásra az otthon maradottak számára.

A változások érintik a pénteki örömúti elmélkedés-sorozatot, melyek május 8-tól a 18 órakor kezdődő szentmisében folytatódnak és a közvetítésen keresztül továbbra is nyomon követhetők lesznek.

A járványügyi előírások szerint a templomi szertartásokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk folyamatos viselése a megkövetelt egészségügyi távolság és a szükséges higiénés előírások leggondosabb követése mellett, elkerülve a csoportosulást.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház / PE