Új járványügyi szabályok május 4-től – Részleges feloldások a társszékesgyházban megtartott szertartásoknál is

A koronavírus-járvány miatti korlátozások részleges feloldásáról rendelkező kormányrendeletnek és az MKPK iránymutatásának megfelelően Palánki Ferenc megyéspüspök új intézkedéseket léptetett hatályba 2020. május 4-től kezdődően a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében.

A rendelkezés értelmében húsvét negyedik hetének hétfőjétől, május 4-től – a hatóságok járványügyi előírásait maximálisan szem előtt tartva – a hívek közösségének korlátozott számú részvétele mellett, a korábban megszokott miserend időpontjaiban, nyilvános szentmiséket mutatnak be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

Fentiek figyelembe vételével május 4-től kezdődően a korábbi miserend szerint vezetik a liturgiákat a társszékesegyházban:

Szentmisék hétköznapokon (hétfő – szombat): 07.00, 18.00

Szentmisék vasárnap: 06.30, 07.30, 09.00, 10.30, 18.00

Gyászmise az adott héten eltemetett halottakért: szombat 07.45

Hivatali ügyintézés: munkanapokon 09.00 – 16.30 között a plébánián.

A részleges feloldás rendelkezéseit szem előtt tartva kérjük a beteg és idős híveket, hogy továbbra is az online közvetítéseken keresztül kapcsolódjanak be a szertartásokba, melyek a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház YouTube-oldalán továbbra is élőben, majd pedig felvételről is követhetők. Ide kattintva elérhető!

A járványügyi előírások szerint a templomi szertartásokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk folyamatos viselése a megkövetelt egészségügyi távolság és a szükséges higiénés előírások leggondosabb követése mellett, elkerülve a csoportosulást.

Palánki Ferenc megyéspüspök körlevele itt olvasható.

©  Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház