Úrnapja – Az idén körmenet nélkül ünneplünk

Június 14-én, Úrnapján a járványügyi helyzet miatt elmarad az ilyenkor szokásos úrnapi körmenet. Azonban Krisztus szent Testének és Vérének méltó megünnepléséhez társszékesegyházunkban minden mise végén szentségimádást és szentségi áldást végeznek papjaink. A 10.30-kor kezdődő szentmisét Palánki Ferenc megyéspüspök celebrálja.

Úrnapja Krisztus szent Testének és Vérének ünnepe. A Szentháromság vasárnapja utáni csütörtökön, Magyarországon az azt követő vasárnapon tartott főünnep, mely 2020-ban június 14-re esik.

A nagycsütörtöki ünneplés a nagyhét sajátos hangulata miatt nem tudja az Eucharisztia iránti örömünk hangulatát kellőképpen kifejezni, ezért az Oltáriszentségben velünk lévő, megtestesült Krisztus ünneplését szolgálja Úrnapjának ünnepe.

Ebben az évben az ünneplés már az Úrnapja előtti napon, június 13-án, szombaton kezdetét veszi, amikor egésznapos szentségimádásra lesz lehetőség a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, délután 5 órától pedig vezetett szentségimádást tartanak, melyre a plébániai csoportok részvételi szándékának megerősítését várjuk a plébánia irodájában.

Június 14-én, az úrnapi szentmise után körmenettel szokott folytatódni az ünnepi liturgia, mely az egészségügyi előírások miatt ebben az évben nem kerül megtartásra. Templomunkban azonban az ünnep alkalmából lehetőségük nyílik a híveknek a szentmiséket követően szentségimádáshoz és szentségi áldáshoz járulni.

Kérjük a kedves híveket, hogy akinek van lehetősége, templomunk ünnepi díszítéséhez virágadománnyal hozzájárulni szíveskedjen.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház