Városi keresztút helyett online keresztút a társszékesegyházból április 4-én

Idén elmarad a hagyományos városi keresztút Nyíregyházán. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház papjai azonban a rendezvény eredetileg tervezett időpontjában, 2020. április 4-én, szombaton 15 órai kezdettel keresztutat imádkoznak a társszékesegyházban, azonban a járványügyi helyzetben érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően, hívek jelenléte nélkül. Az ájtatosságba a hívek élő közvetítésen keresztül kapcsolódhatnak be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház hivatalos Facebook-oldalán.

1991 óta minden évben, napsütésben, esőben vagy hóesésben a virágvasárnap előtti szombaton Nyíregyháza belvárosán áthaladó városi keresztút stációit bejárva, a fakeresztet kísérve Jézus társai lehettünk a szenvedésben. A tömegeket vonzó rendezvényen 29 éven át újra és újra megtapasztalhattuk és megélhettük Isten irántunk tanúsított végtelen és önfeláldozó szeretetét. 2020-ban a nagy múltú városi keresztút járás a világméretű járványügyi vészhelyzet miatt megszakadt.

Ez a vírus már az életünk része. De az életünk nem a vírus kezében van, hanem Isten kezében. Ő legyen az életünk központi része, hiszen nem a halál kezében vagyunk, hanem Isten szerető kezében” – fogalmazott Felföldi László atya 2020 nagyböjtjének ötödik vasárnapján a társszékesegyházban – a járványügyi helyzet miatt hívek részvétele nélkül – megtartott szentmisén. A Városi Keresztutat Felföldi atya még kápláni szolgálata idején, 1991-ben kezdeményezte és szervezte meg először Nyíregyházán.

© Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház