2022.12.11. Advent III. vasárnapja

2022.12.12.

  1. A mai estén a városi adventi gyertyagyújtást egyházközségünk szervezi. A Városháza előtt 16.30-kor az öröm gyertyáját gyújtjuk meg. Egyházközségünk fiataljai és a Szent Imre Általános Iskola diákjai adnak műsort.
  2. Palánki Ferenc püspök atya a mai vasárnap a 19 órakor kezdődő Adventi Zenés Áhítat keretében áldja meg az új orgonánkat.
  3. December 13-án 14.00-tól idősek karácsonyát tartja templomunkban a Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége és az Élet Forrása Egyesület. Szeretettel várják időseinket.
  4. December 14-én A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében Dr. Pótor János református lelkész tart előadást a református gyülekezeti teremben (Kálvin tér 5.) 17.00-tól Ima, elcsendesedés, hálaadás, dicsőítés, az újszövetség tükrében címmel. Ez egyben a KÉSZ karácsonyi összejövetele, melyen batyus megvendégeléssel várjuk az ünnepet.
  5. December 14-én Taizei imaóra lesz az esti szentmisét követően, 19.00 órától templomunkban. Szeretettel várunk minden elcsendesedni vágyó érdeklődőt.
  6. Megérkezett egyházmegyénk évkönyve, az Örömhír évkönyv. E szép, igényes, karácsonyi ajándéknak is alkalmas könyv 1.000 Ft-os áron a sekrestyében vásárolható meg!
  7. A templom egyre hűvösebb, így szeretnénk a fűtést beindítani. Az ismert körülmények miatt kérjük a Testvérek hozzájárulását. Előzetes számításaink szerint elég lenne, ha mindenki vasárnaponként 500 Forinttal többet adna a perselybe a szokott összeg fölött. Így közösen tudnánk biztosítani szeretett templomunk otthonosságát.