2023.01.08. Urunk megkeresztelkedése

2023.01.09.

  1. Pénteken volt, URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT ünnepe. Szép hagyomány, hogy ilyenkor a kedves testvérek otthonaikat a megáldott vízzel meghintik. Szenteltvíz a Szent József oltártól vihető el. Akik az atyákkal szeretnék lakásaikat, házaikat megszenteltetni a sekrestyében és a plébánia irodájában tudnak jelentkezni.
  2. Kérjük azokat a fiatalokat, akik ebben az évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián – függetlenül attól, hogy be van-e már jegyezve a polgári házasságkötésük időpontja.
  3. A hittanórák, a jövő héten megkezdődnek a plébánián. Kérjük a kedves szülőket és a hittanosokat is, hogy vegyék komolyan a hittanórára és a szentmisére való járást az új évben is!
  4. A csütörtöki felnőtteknek szóló bibliaóra ezen a héten elmarad.
  5. Pénteken reggel 7 órakor a Don-kanyarban elesett hősi halottainkért mutatunk be szentmisét.
  6. Az idei Ökumenikus Imahét január 15-től 22-ig tart. Ebben az évben visszatérünk a Covid előtti évek megszokott menetrendjéhez, mindegyik belvárosi templomban két alkalom lesz a hét folyamán, este 6 órától. Itt, a társszékesegyházban 16-án hétfőn és 17-én kedden lesznek imaalkalmak. Jan. 20-án, pénteken a református templomban Palánki Ferenc püspök atyánk fog igét hirdetni. Részletes menetrend a hirdetőtáblán található.
  7. Az Ökumenikus Imahét miatt jan. 16-tól 20-ig, hétfőtől péntekig az esti szentmisék nem 6-kor, hanem délután 5 órakor fognak kezdődni itt a társszékesegyházban!