2023.04.02. VIRÁGVASÁRNAP

2023.04.03.

  1. Nagyszerdán a mise után nagytakarítást szervezünk a templomban. Mivel a felújítás miatt sok por jön be, különösen fontos az ünnep előtt kitakarítani. Várunk mindenkit!
  2. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órától imádkozzuk Jeremiás Próféta Siralmait. Ez egy szép ősi imádság, melyben a próféta szavaival imádjuk a szenvedő és értünk meghaló Megváltót.
  3. Nagycsütörtök délelőtt 10 órakor Társszékesegyházunkban lesz az olajszentelési mise a főpásztor vezetésével. Hívjuk a kedves testvéreket, hogy aki teheti, jöjjön el erre a szép szertartásra. Este 6 órakor lesz az Utolsó Vacsora emlékére végzett szentmise, majd közös virrasztást tartunk. A virrasztás alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.
  4. Nagypéntek reggel 8 órakor keresztutat végzünk a templomban. Délután 15.00-tól órakor az Úr szenvedése ünnepének szertartása lesz Püspök úr vezetésével.
  5. Nagyszombaton buzdítjuk a Testvéreket, hogy egy-egy rövid elcsendesülésre látogassák meg a szent sírt. Régi szép hagyomány ez, mely az ünnep titkában való elmélyülést segíti. Szombaton este 20.00 órakor a Húsvét Vigíliai szertartás kezdődik, mely a feltámadási körmenettel fejeződik be. A szertartásra, kérjük, gyertyákat és gyertyaburákat mindenki hozzon magával! Igyekezzünk mindhárom nap szertartásain részt venni, mert így lesz igazán teljes a húsvéti ünneplésünk!
  6. Gyónási lehetőséget biztosítunk templomunkban nagycsütörtökön 16-tól 20 óráig, nagypénteken reggel 8-tól 18 óráig, nagyszombaton 8-tól 12 óráig.
  7. Kérjük a szertartásokon liturgikus szolgálatot teljesítőket, ministránsokat, akolitusokat, hogy a szertartások megkezdése előtt fél órával már jelentkezzenek a sekrestyében, hogy a liturgikus szolgálatuk rendezett és szép lehessen. A segédkezők számára április 5-én, Nagyszerdán este 18.30-tól asszisztencia próbát tartunk a templomban, kérjük a kicsiket és a nagyokat, hogy ezen a megbeszélésen mindenképp vegyenek részt!
  8. Húsvétvasárnap a délelőtti szentmisék után igény szerint pászkaszentelés lesz a templom előtti téren. Húsvéthétfőn is vasárnapi miserend lesz templomunkban. Jelezzük a kedves Testvéreknek, hogy Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn nem lesz gyóntatás templomunkban.
  9. Április 15-én, szombaton Egyházközségi Jótékonysági Bált szervezünk, melynek bevételét a templom fejújítására fordítjuk. A bál helyszíne a Verba Tanya, Nyírszőlősön. A részvétel 15.000 Ft-ba kerül, mely magába foglalja a vacsorát, egy italt, valamint a zenét. A rendezvényre 14 éven felülieket várunk. Szeretettel kérünk tombola nyeremény felajánlásokat. Jegyek a plébánián vásárolhatóak, péntekenként 9.00-19.00 között. Érdeklődni Gaga Zsuzsánál lehet, vagy a plakáton lévő telefonszámon.