2023.04.09. HÚSVÉTVASÁRNAP

2023.04.10.

  1. Megköszönjük mindazok munkáját, szolgálatát, akik a Húsvéti ünnepek alatt szolgálatukkal hozzájárultak a szent napok minél méltóbb megünnepléséhez, részt vettek templomunk takarításában! Isten fizesse meg jóságúkat!
  2. Húsvéthétfőn is vasárnapi miserend lesz templomunkban.
  3. Húsvét második vasárnapján, az Isteni Irgalmasság Vasárnapon, az Örökösföldön 11.00 órakor kezdődik az ünnepi, búcsúi szentmise, amelyet Palánki Ferenc püspök atya mutat be. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
  4. Megérkeztek a keresztény sajtó újságjai, amelyek az ünnepre dupla számban jelentek meg. Kérjük, hogy figyeljünk rá a fizetésekor.
  5. Április 15-én, szombaton Egyházközségi Jótékonysági Bált szervezünk, melynek bevételét a templom fejújítására fordítjuk. A bál helyszíne a Verba Tanya, Nyírszőlősön. A részvétel 15.000 Ft-ba kerül, mely magába foglalja a vacsorát, egy italt, valamint a zenét. A rendezvényre 14 éven felülieket várunk. Szeretettel kérünk tombola nyeremény felajánlásokat. Jegyek a plébánián vásárolhatóak, péntekenként 9.00-19.00 között. Érdeklődni Gaga Zsuzsánál lehet, vagy a plakáton lévő telefonszámon.
  6. Április 18-án 17 órakor a KÉSZ Nyíregyházi Csoportja rendezésében Dr. Ivancsó István görögkatolikus parókus, teológiai tanár KOMLÓSKAI BALLADÁK című kötetének bemutatójára kerül sor a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán. A kötetet bemutatja Dr. Kühner Éva a Bessenyei Társaság elnöke, közreműködik: Pregitzer Fruzsina színművész és Nagy Csaba tárogatóművész.
  7. A „SERRA” imaközösség április 26-án előadást szervez a plébánia dísztermében az esti mise után. Az előadás témája: Az Egyház a feltámadás tanúja címmel. Előadó: Heidelsperger István mátészalkai plébános. Mindenkit szeretettel várnak!
  8. Emlékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van, adójuk 1 + 1 % – át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint Egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Egyházunk technikai száma: 0 0 1 1. Az alapítványunk Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány néven szerepel a tavalyi évtől, de az adószáma nem változott. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!
  9. A plébánia papsága és dolgozói nevében Istentől áldott, kegyelmekben bővelkedő ünnepet kívánunk.