2023.04.23. HÚSVÉT III. VASÁRNAP

2023.04.24.

  1. Április 26-án A „SERRA” imaközösség előadást szervez a plébánia dísztermében az esti mise után. Az előadás témája: Az Egyház a feltámadás tanúja címmel. Előadó: Heidelsperger István mátészalkai plébános. Mindenkit szeretettel várnak!
  2. Április 27-én, csütörtökön az esti mise után folytatódik a bibliakör. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
  3. Május 4-én 18 órakor a KÉSZ Nyíregyházi Csoportja rendezésében Nagy Péter a Pécsi Egyházmegyéből tart előadást A szellemi tér elfoglalása Európában címmel a Szent Imre Gimnázium dísztermében. Bővebb információ a hirdetőtáblán elhelyezett plakátról olvashat.
  4. Jövő vasárnap a jó pásztor vasárnapja. Ezen a napon papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Ez a nap egyben régies nevén „Búzaszentelő vasárnap”.  Ekkor imádkozunk a jó termésért is. A pápalátogatás miatt búzaszentelés csak az esti misén lesz. Változik a miserend is! Templomunkban 6:30, 7:30, 8:30 órakor lesz szentmise. 9:30-kor közvetítés a pápai szentmiséről és áldoztatás. 18:00 órakor a szokott módon lesz szentmise búzaszenteléssel. Borbányán és az Örökösföldön 8:00 órakor lesznek szentmisék.
  5. A Magyar Katolikus Püspöki Kar tájékoztatóját olvashatják a hirdetőtáblán azok, akik részt vesznek a pápalátogatás rendezvényein. Figyelmesen olvassuk el, hogy biztonsági óvintézkedések szempontjából milyen tárgyak vihetők be a rendezvényekre.
  6. Egyházmegyénk Katolikus Bált rendez Debrecenbe, a Kölcsey Központba május 19-én. A bállal kapcsolatban részletes program található a hirdetőtáblán. A belépődíj résztvevőként 15.000 Ft.
  7. Elékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van, adójuk 1 + 1 % – át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint Egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!