2023.05.28 Pünkösdvasárnap

2023.05.28.

  1. Pünkösdhétfőn egyházközségi családi napot szervezünk plébániánkon. A program 9 órakor szentmisével kezdődik itt a templomban, utána a plébánia udvarán folytatódik. Jelentkezni ebédjegy megvásárlásával lehet, melynek ára 500 Ft. Az ebédjegyet a misék után lehet megvásárolni itt a templomban. Kávét és sört lehet majd vásárolni a helyszínen. Kérjük, hogy vizet/üdítőt és poharat mindenki hozzon magával. Minden korosztályt szeretettel várunk.
  2. Szintén pünkösdhétfőn kerül megáldásra a borbányai templom új Mária szobra. Az ünnepi mise délután 5 órakor kezdődik, Bosák Nándor püspök atya vezetésével.
  3. Május 31-én, szerdán imanapra hívja a magyar püspöki kar a szinódusért a híveket. A helyszín Mátraverebély-Szentkút és Máriapócs. Máriapócson 15 órától Palánki Ferenc püspök atya lorettói litániát vezet, 16 órától Szocska Ábel püspök atya parakliszt végez, melyeket tanúságtételek követnek. Bővebb tájékoztató a hirdető táblán.
  4. Június 1-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor köszönti a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye jubiláns papjait itt a társszékesegyházban. Pankotai József, Tamaskovits László és Tóth László atya ünnepli ezüstmiséjét, Bosák Nándor püspök atya pedig gyémántmiséjét. Várunk mindenkit a közös ünneplésre!
  5. Június 6-án, kedden 19 órakor a plébánia dísztermében bemutatásra kerül a „Kenyérosztó antológia ” című kötet, amely Excellenciás Bosák Nándor ny. püspök pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából készült. Beszélgetőpartner Dr. Krakomperger Zoltán helynök. A rendezvényen kerül bemutatásra az Örömhír évkönyv külön száma is.
  6. Június 8-án 19:00 órakor Mága Zoltán hegedűművész és gyermekei jótékonysági koncertet adnak a templomunk szellőző rendszerének kialakítására. Jegyek elővételben (június 5-ig) 5.000 Ft-ért megvásárolhatóak a plébánia irodájában hétköznap 9:00-16:30 között.
  7. Június 11-én ünnepeljük Úrnapját, az Eucharisztiát. A most elsőáldozott gyermekeket és a többi hittanosainkat is várjuk a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisére és körmenetre. Elsősorban az ő feladatuk ilyenkor a virágszirom hintése a körmenetben. Várjuk a férfiakat gally gyűjtésre az ünnepet megelőző szombaton délután 16.00 órakor, az asszonyokat a sátrak díszítéséhez az ünnep reggelén 6 órára.  Az ünnepet megelőző héten gyűjtsük a virágszirmokat. Ezen a napon a fél 11-es mise elmarad!