Kazáncsere a társszékesegyházban karácsony előtt – Folytatódik a gyűjtés!

2021.12.17.

2021. ecember 16-án a helyére került a társszékesegyház egyik új kazánja, a másik új kazán beüzemelése pedig folyamatban van. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyháza fűtési rendszerét eddig működtető kazánok cseréje a fűtési időszak közepén vált halaszthatatlanná. A karácsonyi liturgiákra már az újonnan vásárolt berendezések látják el a templom fűtését.

A társszékesegyház fűtését eddig ellátó, vagy néha éppen el nem látó 25-30 éves kazánok meghibásodtak, tovább már nem javíthatók, azonnali cserére szorultak. Az új kazánok megvásárlása komoly anyagi terhet, mintegy 10 millió Forintot jelent a plébánia számára, ezért gyűjtést kezdeményeztünk 2021 októberében. A mai napig a szükséges összeg kevesebb, mint fele folyt be a Kedves Testvérek nagylelkű és önzetlen felajánlásai révén, melyért egyházközségünk nevében ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik ezúttal is plébániai közösségünk és a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház ügye mellé álltak.

A gyűjtés még tart, akinek lehetősége van, kérjük, támogassa ennek a nagyszabású munkálatnak a finanszírozását. Az adományokat a templomban erre a célra kijelölt perselybe tehetik, vagy pedig banki átutalással is adakozhatnak. Továbbra is várjuk a Kedves Testvérek nagylelkű felajánlásait!

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia