Szentségimádás és ima egymásért világszerte – Templomunk is a szentségimádás helyszínei között

2021.11.10.

Krisztus Király ünnepének előestéjén, 2021. november 20-án immár 9. alkalommal szervez világméretű szentségimádást a NEK szervezőbizottsága. Arra kérnek, hogy gyűljünk ismét össze az Oltáriszentség előtt és adjunk hálát szerte a világon a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmeiért, így vegyünk új lendületet, hogy újra és újra át tudjuk élni a Jézussal való találkozás örömét! A választható helyszínek között a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház is szerepel, ahol 17 órától Jakus Ottó atya vezeti a szentségimádást.

„Bár véget ért az eucharisztikus kongresszus, Jézus, ígéretéhez híven, köztünk maradt. Ő Úr s Király a föld felett. Ezért, hálát adva a kongresszus ajándékaiért, Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is. Tegyük ezt most  kilencedik alkalommal ismét közösen, egy óra szentségimádásban vagy otthon végzett imával november 20-án, Krisztus Király ünnepének előestéjén a világ ezernyi pontján. Csatlakozz hozzánk a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!” – bátorítanak a szervezők.

A legutóbbi világméretű szentségimádás során bekapcsolódott az előző két Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak helyet adó város, Cebu City és Dublin hívő közössége is. De különösen aktívak voltak a határon túli magyarok, Erdélyből, Vajdaságból és a Felvidékről is sokan csatlakoztak.

IDE KATTINTVA van lehetőség előre jelezni a részvételt a társszékesegyházban, de akár otthonról is imával, rózsafüzérrel, zsolozsmával, a Szentírás olvasásával stb. lehet csatlakozni az imához!

Legyen ez a világméretű szentségimádás a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmeiért való hálaadás, új lendületvétel éljük át ismét Isten megújító szeretetét!

Forrás: NEK Titkárság

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia