2024.09.29. Évközi XXVI. vasárnap

2024.09.29.

  1. Rózsaeső imaestet szervez a Főplébánia karmelita közössége okt. 3-án, csütörtökön délután 16.00 órától az örökösföldi templomban. A tanúságtétellel, lelkigyakorlattal, szentmisével szeretnénk az imádságról és Isten működéséről elmélkedni, és Kis Szent Teréz közbenjárását kérni. Részletek a plakáton megtalálhatók.
  2. Az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő foglalkozások október 4-én, pénteken kezdődnek a plébánián.
  3. Okt. 5-én, szombaton reggel 09.00 órakor harmadik alkalommal kerül megrendezésre A férfi térdeplő imaalkalma, ahol férfiak térdepelve rózsafűzért imádkoznak a békéért. Gyülekező 8:30-tól. Bővebb információ a 0620/597-5530 telefonon Hollósy Tibortól kérhető.
  4. Katekumen csoportot indítunk október elejétől. Várjuk azokat a felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelkedve vagy még nem voltak elsőáldozók, ill. bérmálkozók, és szeretnének a katolikus hittel jobban megismerkedni. Jelentkezni a plébánia irodájában lehetséges.
  5. A Serra imaközösség szervezésében október 9-én, szerdán az esti szentmisét követően 19.00 órától a plébánia dísztermében előadást tart dr. Martos Levente Balázs segédpüspök, a Budapesti Központi Szeminárium rektora Hivatásbarát kultúra címmel. Mindenkit szeretettel várunk!
  6. Templomunk búcsúünnepe október 12-én, szombaton lesz. Ez egyben Egyházközségünk családi napja is. Az ünnepi szentmise délelőtt 10.00 órakor kezdődik. Ezt követően a plébánia udvarán koncert, ebéd és családi forgatag lesz. Jegyek már vásárolhatóak a plébánián és a sekrestyében. Egy fő részére 1500 Ft, családos jegy pedig 4000 Ft.
  7. Egyházközségi kirándulást tervezünk okt. 23-ra Egerbe. Megnézzük a felújított bazilikát, ill. tiszteletünket tesszük a templomunkat építő Samassa József bíboros sírjánál a bazilika kriptájában. A kirándulás díja előreláthatólag 15. 000 Ft, mely tartalmazza az útiköltséget és az ebédet.
  8. Októberben hétköznap esténként rózsafüzér imádságra várunk mindenkit 17.15-től.