2024.10.13. Évközi XXVIII. vasárnap

2024.10.13.

  1. Köszönjük mindenki munkáját és hozzájárulását a tegnapi templombúcsúhoz. Köszönjük a miséken és a családi napon való szolgálatot és részvételt. Isten fizesse meg mindenki nagylelkűségét!
  2. Egyházközségi kirándulást tervezünk október 23-ra Egerbe. A nap programja a következőképpen alakul: A busz reggel 7.00 órakor indul a társszékesegyház melletti parkolóból. Egerben ünnepi szentmisén veszünk részt délelőtt 10 órakor, azt követően bemutatják nekünk a felújított Bazilikát. Ezután tiszteletünket tesszük a mi templomunkat építő Samassa József bíboros sírjánál a kriptában. Megnézzük az érseki palotát, azután közösen ebédelünk és szabad program lesz a belvárosban, majd a Szépasszony völgyben. Várhatóan este 7.00 órakor érkezünk haza. A kirándulás díja 15. 000 Ft, mely tartalmazza az útiköltséget és az ebédet. Jelentkezni lehet a sekrestyében és a plébánia irodájában 10.000 Ft előleg befizetésével.
  3. A KÉSZ Nyíregyházi Csoportjának szervezésében A gender-elmélet kritikája címmel tart előadást dr. Szilvay Gergely 2024. október 15-én, kedden 17 órakor a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.
  4. Elkészült a vetítővászon motorizálása, így a szertartások között nem zavarja a szentély látványát, és stabilan áll a helyén. Még folytatódik a rendszer korszerűsítése. Köszönjük a támogatók nagylelkű adományait!
  5. Novemberben minden hétköznap este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok már elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, akiket az esti szentmisékben az Úr oltárára szeretnénk helyezni. Hagyományosan pénzbeli felajánlást is szoktunk mellé tenni, ezt az összeget áldozathozatalként ajánljuk fel értük.
  6. Mészárosné Ilike sekrestyésünk nyugdíjba vonul, de kisegítőként marad a templom szolgálatában. Köszönjük neki áldozatos, precíz munkáját, Isten fizesse meg az Egyházközségben végzett szolgálatát! Utódja Palkó Éva lesz, fogadjuk szeretettel!