1% – Gondoljon ránk, gondoljon közösségünkre!

2021.03.23.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint rendelkezhetünk arról, hogy személyi jövedelemadónk 1 + 1 %-a milyen célt szolgáljon. Adónk első 1%-ával egy közhasznú civil szervezetet/alapítványt támogathatunk, a másik 1%-ot pedig valamelyik egyháznak adhatjuk. Ezúton kérjük egyházközségünk híveit, hogy ebben az évben a civil kedvezményezetti 1%-nál lehetőség szerint egyházközségünk alapítványát, a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítványt támogatni szíveskedjenek.

2019 óta a valamely egyház javára tett 1%-os szja-felajánlást ezentúl mindaddig automatikusan figyelembe veszi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amíg a felajánló újabb nyilatkozattal meg nem jelöl egy másik technikai számos kedvezményezettet, vagy korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja, így aki nem akar változtatni döntésén, nem kell újra benyújtania az egyházak javára tett rendelkezését. A Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához kapcsolódva ezúton kérünk minden katolikusnak keresztelt embertársunkat, hogy személyi jövedelemadója egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház célkitűzéseit támogassa! Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatán a MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ technikai számát (0011) tüntesse fel!

A fenti automatizmus a civil kedvezményezettek számára tett 1% felajánlásánál nem működik, javukra minden évben rendelkezni kell. Tisztelettel kérjük és hálás szívvel köszönjük, ha személyi jövedelemadója civil 1%-val egyházközségünk alapítványát, a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítványt támogatja!

Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány adószáma:

18793194-1-15

 

Gondoljon ránk, gondoljon közösségünkre!

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia