2024.05.12.

2024.05.13.

  1. A Kertvárosi Fatimai templom búcsúünnepét május 13-án tartják. Ezzel az alkalommal elkezdődnek az engesztelések. A szentmisét Bosák Nándor püspök úr celebrálja. Kapcsolódjunk be minél többen az imaalkalmakban!
  2. Az „Orgonák éjszakája” Filharmónia rendezvény keretében délutáni hangverseny lesz a társszékesegyházban pünkösd szombatján (május 18-án) 14:00 órától. Lesz kamarazene és szóló muzsika, valamint hallhatjuk a 120 éves Angster orgona hangjait. A belépés ingyenes, adományokat szívesen fogadunk az orgona karbantartására és felújítására.
  3. Pünkösdvasárnap a 10:30-kor kezdődő szentmise keretében Palánki Ferenc püspök atya kiszolgáltatja egyházközségünk felkészült fiataljainak a bérmálás szentségét. Imádkozzunk a szentséget felvenni készülő fiatalokért!
  4. Pünkösdhétfőn egyházközségi családi napot szervezünk plébániánkon. A program 9 órakor szentmisével kezdődik itt a templomban, utána a plébánia udvarán folytatódik. Jelentkezni ebédjegy megvásárlásával lehet, melynek ára 500 Ft. Az ebédjegyet megvásárolni munkaidőben, a plébánia irodájában, a sekrestyében és vasárnap minden szentmise után itt a templomban lehet. Kávét és sört lehet majd vásárolni a helyszínen. Kérjük, hogy vizet/üdítőt és poharat mindenki hozzon magával. Minden korosztályt szeretettel várunk.
  5. Május 21-én, kedden 17 órától a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán a KÉSZ és a Bessenyei Irodalmi Társaság előadást és kerekasztal beszélgetést szervez „Keresztény irodalom–Keresztényként az irodalomban” címmel, amelynek résztvevői: Dr. Nagy Balázs irodalomtörténész, Béres Tamás író, és Bessenyei Gábor író. Moderátor Kerekes Attila.
  6. Május 22-én, hétfőn este, a 18:00 órai szentmisében köszöntjük Szent Ritát, és rózsát szentelünk.
  7. A SERRA imaközösség előadást szervez május 22-én, szerdán az esti misét követően a plébánia dísztermében. Ide várják a Bibliakör tagjait is! Az előadás témája: „Az Eucharisztia ünneplése, avagy az istentisztelet életünket átalakító ereje”. Az előadó: Juhos Imre atya le. Mindenkit szeretettel várnak!