2024.08.11. Évközi XIX. vasárnap

2024.08.11.

  1. Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én, reggel 7-kor, 9-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék a társszékesegyházban. Az esti mise előtt fél 6-tól loretói litániával köszöntjük a mennybe fölvett Szűzanyát. Ez a nap a katolikus ember számára parancsolt ünnep. Ha lehetőségük van, jöjjenek szentmisére, hogy együtt ünnepeljük Égi Édesanyánkat.
  2. A plébánia irodája augusztus 15-én zárva lesz.
  3. A 15. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Mesterkurzus nyitó hangversenye augusztus 15-én, csütörtökön este 8 órakor lesz a társszékesegyházban. A koncert látogatása ingyenes, adományokkal a Kárpátaljai pedagógusokat támogathatjuk.
  4. A társszékesegyház felszentelésének 120. évfordulóját augusztus 20-án, Szent István király napján ünnepeljük.
    • Augusztus 19-én, az ünnep előestéjén 19 órától ünnepi vesperást imádkozunk itt a templomban a Nyíregyházi Ökumenikus Szkóla közreműködésével.
    • Augusztus 20-án reggel 7-kor délelőtt 10-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék.
      A délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya celebrálja. A szentmisét követően Ilyés Gábor helytörténész előadása lesz Samassa és a római katolikus templom címmel, majd megkoszorúzzuk a templomépítő Samassa bíboros mellszobrát a templom bejáratánál.
      Várunk mindenkit nagy szeretettel a közös ünneplésre és hálaadásra templomunkért!