2024.10.20. Évközi XXIX. vasárnap

2024.10.20.

  1. Az Egyházközségi kirándulás október 23-án, szerdán lesz Egerbe. A nap programja a következőképpen alakul: A busz reggel 7.00 órakor indul a társszékesegyház melletti parkolóból. Egerben szentmisén veszünk részt délelőtt 10 órakor, azt követően bemutatják nekünk a felújított Bazilikát. Megebédelünk és megtekintjük az érseki palotát. szabad program lesz a belvárosban, majd a Szépasszony völgyben. Várhatóan este 19.00 órakor érkezünk haza. Akik külön autóval érkeznek, azokat kérjük, 10-re legyenek ott a Bazilikánál
  2. Október 17-én elhunyt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Palánki Ferenc püspök atya 2024. október 24-én 16 órakor a debreceni Szent Anna székesegyházban szentmisét mutat be lelki üdvéért.
  3. November 1-je, Mindenszentek ünnepe parancsolt főünnep, a szentmisén való részvétel kötelező! Templomunkban 7.00-kor, 9.00-kor és 18.00 órakor lesz szentmise. Ugyanezen a napon temetői ájtatosságot tartunk elhunyt szeretteinkért délután 16 órától az Északi Temető Korányi úti bejáratánál található feszületnél.
  4. Novemberben minden hétköznap este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok már elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, akiket az esti szentmisékben az Úr oltárára szeretnénk helyezni. Hagyományosan pénzbeli felajánlást is szoktunk mellé tenni, ezt az összeget áldozathozatalként ajánljuk fel értük.
  5. Bibliakört tartunk október 24-én, csütörtökön 19.00 órától a plébánián. Szeretettel várjuk az érdeklődőket
  6. A Szent Janka Imakör szervezésében szentségimádás lesz a meg nem született és veszélyben lévő magzatokért október 26-án, szombaton 16.00 órakor a Borbányai Szent László templomban.
  7. Családpasztorációs képzésre és találkozóra hívjuk a családokat október 26-án szombaton Nagy Csaba szervezésével. A program alatt a gyermekek felügyeletét és nekik szóló foglalkozást tudjuk biztosítani. További információk megtalálhatóak az egyházmegye honlapján vagy facebook oldalán a jelentkezési űrlapon.