Főpásztori áldást kapnak a jubiláns házasok a Házasság hetében Nyíregyházán

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Házasság hete alkalmából szentmisét mutat be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, Nyíregyházán, február 18-án, szombaton 18 órától.

A tavalyi évben, hagyományteremtő szándékkal, a Házasság hete keretében sor került a jubiláns házasok megáldására. Idén ismét arra hívjuk a házasságuk jubileumát ünneplő párokat, hogy – függetlenül az egyházközségi szervezésektől, melyek során a helyi közösségekben köszöntik a jubiláns párokat – csatlakozzanak ehhez az alkalomhoz, ahol közösen, az egyházmegye közösségének kíséretében fogadhatják a Főpásztor áldását.

Február 08-ig várjuk azon házaspárok jelentkezését, akik a 2023-as évben ünnepli házasságkötésük (5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40,. 45., 50. stb.) jubileumát. A jelentkezéseket az hivatal@dnyem.hu e-mail címen fogadjuk, a következő adatok megadásával: férj neve, feleség leánykori neve, házasságkötésük dátuma, valamint a település, ahonnan érkeznek. Kérjük továbbá a helyi lelkipásztorokat, hogy lehetőségük szerint, kísérjék el a párokat erre a közös ünnepre! A szentmisét követően szeretetvendégségre hívjuk a résztvevőket a plébánián.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye