2023.10.15. Évközi XXVIII. vasárnap

2023.10.15.

  1. Köszönjük mindenki hozzájárulását a múlt heti templombúcsúhoz: köszönjük a takarításban és a díszítésben való részvételt, a süteményeket, a misén és az agapén való közreműködést. Isten fizesse meg mindenki nagylelkűségét!
  2. Jövő hét vasárnapján a missziók javára történik a perselygyűjtés.
  3. Október 17-én 17.00 órától a KÉSZ Nyíregyházi Csoportjának szervezésében Fekete András görög katolikus parókus tart előadást …,,hogy művelje és őrizze.”Teremtésvédelem címmel a Szent Imre Katolikus Gimnázium dísztermében.
  4. Október 19-én a Kertvárosi római katolikus templomban John Baptist Bashobora atya gyógyító imaszolgálatot végez és szentmisét mutat be. Bővebb információ a hirdetőtáblán, a plakáton.
  5. Október 25-én az esti mise után Taizé imaestre várunk mindenkit. Ezt a különleges imaformát érdemes kipróbálni mindenkinek, várjuk minden imádkozni vágyó testvérünket!
  6. Plébániai ifjúsági hittanra hívjuk a középiskolásokat, illetve akik előző években bérmálkoztak. Ennek időpontja péntekenként 18.00 óra.
  7. A SERRA imaközösség szervezésében folytatódnak az előadások plébániánk dísztermében. A következő alkalom ideje október 25, szerda este 7 óra.   Dr. Krakomperger Zoltán püspöki helynök lesz az előadó.
  8. Novemberben minden este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok már elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, akiket a november esti szentmisékben az Úr oltárára szeretnénk helyezni. Hagyományosan pénzbeli felajánlást is szoktunk mellé tenni, ezt az összeget áldozathozatalként ajánljuk fel értük. Így szeretnénk mi, élők segíteni őket az üdvösségükhöz.