2023.10.22. Évközi XXIX. vasárnap

2023.10.22.

  1. Október 25-én az esti mise után Taizé imaestre várunk mindenkit. Ezt a különleges imaformát érdemes kipróbálni mindenkinek, várjuk minden imádkozni vágyó testvérünket!
  2. A SERRA imaközösség szervezésében folytatódnak az előadások plébániánk dísztermében. A következő alkalom ideje október 25, szerda este 7 óra.   Dr. Krakomperger Zoltán püspöki helynök lesz az előadó. Az előadás címe: Edzésterv a kereszténység megerősítésére Európában.
  3. Novemberben minden este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok már elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, akiket a november esti szentmisékben az Úr oltárára szeretnénk helyezni. Hagyományosan pénzbeli felajánlást is szoktunk mellé tenni, ezt az összeget lemondásként, áldozathozatalként ajánljuk fel értük. Így szeretnénk mi, élők segíteni őket az üdvösségükhöz.
  4. November 1-e, Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel kötelező! Templomukban reggel 7 és 9 órakor, illetve este 18.00 órakor lesz szentmise.
  5. Temetői ájtatosságot tartunk elhunyt szeretteinkért délután 16 órától az Északi Temető Korányi úti bejáratánál található feszületnél.  A szertartást Palánki Ferenc püspök atya vezeti, az esti misét is ő celebrálja. Emlékezzünk imával és szentmisével elhunytjainkra!