2023.10.29. Évközi XXX. vasárnap

2023.10.29.

  1. Novemberben minden este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok még elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, akiket a november esti szentmisékben az Úr oltárára szeretnénk helyezni. Hagyományosan pénzbeli felajánlást is szoktunk mellé tenni, ezt az összeget lemondásként, áldozathozatalként ajánljuk fel értük. Így szeretnénk mi, élők segíteni őket az üdvösségükhöz.
  2. November 1-e, Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel kötelező! Templomukban reggel 7 és 9 órakor, illetve este 18.00 órakor lesz szentmise.
  3. Temetői ájtatosságot tartunk elhunyt szeretteinkért délután 16 órától az Északi Temető Korányi úti bejáratánál található feszületnél.  A szertartást Palánki Ferenc püspök atya vezeti, az esti misét is ő celebrálja. Emlékezzünk imával és szentmisével elhunytjainkra! Lehetőséget szeretnénk biztosítani utána az új sírkövek megszentelésére is. Az ott lévő atyákat megkérve lesz rá lehetőség.
  4. November 3-án, elsőpénteken templomunkban egész napos Szentségimádást tartunk. A szentmisék után elimádkozzuk a Jézus Szíve Litániát.
  5. Szeretettel várjuk az Istennel való mélyebb kapcsolatra vágyók testvéreinket minden első hétfőn 18 órától az örökösföldi Isteni Irgalmasság templom Imaiskolájába.
  6. Palánki Ferenc püspök atya október 22-én 17 új akolitust avatott egyházmegyénk szolgálatára. Közöttük a nyíregyházi egyházközségekből Dr. Ritli Pétert. A Szent Imre plébánián való szolgálatra: Dr. Kovács Tamást, Fogas Sándort, Vidovits Ábelt. Az örökösföldi templom szolgálatára: Fabu Józsefet, Suba Zoltánt és Dr. Szilassy Gézát. Az Úr erősítse meg őket szolgálatukban!
  7. Megkezdjük a jövő évi miseszándékok felvételét. Újra lehetőséget biztosítunk a sekrestyében történő szándék felvételre a hétköznapi misék előtt és után.
  8. Egyházközségünk Karitász Csoportja várja a segíteni vágyó testvéreket. A Karitász az egyház hivatalos segélyszervezete, melynek csoportjai az egyes egyházközségek területén keresik és segítik a rászoruló családokat, betegeket, időseket. A Főplébánia karitász csoportja évtizedek óta végzi ezt a karitatív munkát, a segíteni vágyó Testvérek bártan csatlakozhatnak! Érdeklődni és jelentkezni a sekrestyében és a plébánia irodában lehet.