2023.11.05. Évközi XXXI. vasárnap

2023.11.05.

  1. Novemberben minden este 6 órakor „gregorián”, megemlékező szentmisét mutatunk be halottainkért. Borítékok még elvihetők a hátsó perselytől, melyekbe kérjük felírni az elhunyt szeretteink nevét, majd az erre szánt pénzadománnyal tegyük bele a perselybe!
  2. Szeretettel várjuk az Istennel való mélyebb kapcsolatra vágyók testvéreinket minden első hétfőn 18 órától az örökösföldi Isteni Irgalmasság templom Imaiskolájába.
  3. Megkezdjük a jövő évi miseszándékok felvételét. Újra lehetőséget biztosítunk a sekrestyében történő szándék felvételre a hétköznapi misék előtt és után.
  4. Egyházközségünk Karitász Csoportja várja a segíteni vágyó testvéreket. A Karitász az egyház hivatalos segélyszervezete, melynek csoportjai az egyes egyházközségek területén keresik és segítik a rászoruló családokat, betegeket, időseket. A Főplébánia karitász csoportja évtizedek óta végzi ezt a karitatív munkát, a segíteni vágyó Testvérek bártan csatlakozhatnak! Érdeklődni és jelentkezni a sekrestyében és a plébánia irodában lehet.
  5. November 09-én, csütörtökön az esti mise után Juhos Imre atya Bibliakörbe várja az érdeklődő kedves Testvéreket.
  6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Nyíregyházi Csoportja november 14-én 16.30 órakor múzeumlátogatásra hívja a testvéreket. Az új Görög katolikus Múzeumot Dr. Szabó Irén az intézmény igazgatója mutatja be. A rendezvény nyilvános és ingyenes!
  7. A plébánia irodája november 10-én, pénteken 12.00 óráig lesz nyitva.
  8. A templomi kéregetők növekvő száma és egyre agresszívabb viselkedése miatt kérünk mindenkit, hogy a támogatásukra szánt összeget tegyük inkább a karitász perselybe, így tudjuk a leghatékonyabban támogatni őket. A templomban és a templom-korláton belül koldulni tilos!