2023.11.12. Évközi XXXII. vasárnap

2023.11.12.

  1. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Nyíregyházi Csoportja november 14-én délután fél 5-kor múzeumlátogatásra hívja a testvéreket. Az új Görögkatolikus Múzeumot Dr. Szabó Irén az intézmény igazgatója mutatja be. A rendezvény nyilvános és ingyenes!
  2. A SERRA imaközösség szervezésében november 22-én, szerdán 16:30-kor Lázár István plébános atya elmélkedése lesz a plébánia dísztermében, Az istenszeretőknek minden a javukra válik” szentírási mondat alapján.
  3. Adventi családi délutánt szervezünk a plébánián December 2-án, szombaton, 15:00 órától, ahol közösen koszorút kötünk, mézeskalácsot sütünk, és gipsz karácsonyfadíszeket festünk. Az adventi koszorú kellékeinek beszerzése miatt a programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a plébániai irodában vagy a sekrestyében lehetséges az alapanyag költségeihez történő, koszorúnkénti 4.000 Ft hozzájárulás megfizetésével.
  4. A karácsony közeledtével templomunk méltó ünnepi díszítéséhez fenyőfa felajánlásokat szívesen fogadunk.
  5. A pásztorjáték próbák elkezdődnek a plébánián november 19-én, vasárnap délután 3 órakor. Várjuk egyházközségünk fiataljait, akik szívesen szerepelnek benne. Az előadás szenteste délutánján 3 órakor kezdődik.
  6. A templomi kéregetők növekvő száma és egyre agresszívabb viselkedése miatt kérünk mindenkit, hogy a templomtérben és a korláton belül ne adakozzon ilyen célra. Aki szeretne segíteni, kérjük, adományait tegye a Karitász perselybe vagy csatlakozzon a Karitász csoporthoz önkéntes segítőnek.
  7. A Karitász az egyház hivatalos segélyszervezete, melynek csoportjai az egyes egyházközségek területén keresik és segítik a rászoruló családokat, betegeket, időseket. A Főplébánia karitász csoportja évtizedek óta végzi ezt a karitatív munkát, a segíteni vágyó Testvérek bártan csatlakozhatnak! Érdeklődni és jelentkezni a sekrestyében és a plébánia irodában lehet.