2023.11.19. Évközi XXXIII. vasárnap

2023.11.19.

  1. A SERRA imaközösség szervezésében november 22-én, szerdán 16:30-kor Lázár István plébános atya elmélkedése lesz a plébánia dísztermében, Az istenszeretőknek minden a javukra válik” szentírási mondat alapján.
  2. A Bibliakör November 23-án, csütörtökön elmarad. A következő találkozás december 13-án lesz a KÉSZ előadás keretében.
  3. Taizé imaóra lesz templomunkban november 29-én este 7 órakor. Mindenkit várunk szeretettel.
  4. Adventi családi délutánt szervezünk a plébánián December 2-án, szombaton, 15:00 órától, ahol közösen koszorút kötünk, mézeskalácsot sütünk, és gipsz karácsonyfadíszeket festünk. Az adventi koszorú kellékeinek beszerzése miatt a programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a plébániai irodában vagy a misék után a sekrestye előtti asztalnál lehetséges az alapanyag költségeihez történő, koszorúnkénti 4.000 Ft hozzájárulás megfizetésével.
  5. A karácsony közeledtével templomunk méltó ünnepi díszítéséhez fenyőfa felajánlásokat szívesen fogadunk.
  6. A pásztorjáték próbák elkezdődnek a plébánián vasárnap (ma) délután 3 órakor. Várjuk egyházközségünk fiataljait, akik szívesen szerepelnek benne. Az előadás szenteste délutánján 3 órakor kezdődik.
  7. Advent hétköznapjain (hétfő-péntek) Rorate szentmisék lesznek reggel 6 órakor. Aki ezeken az alkalmakon szívesen vállal felolvasást, kérjük, jelentkezzen a sekrestyében.
  8. Ma emlékezünk Szent Erzsébetre, a jótékony szeretet példaképére. Ezen alkalomból most, a mise után megáldjuk a kenyereket: ezek egyrészt a hálánkat fejezik ki a napi betevőért, másrészt felhívnak minket keresztény kötelességünkre, hogy segítenünk kell a rászorulókon. Köszönjük, hogy mai perselyadományaikkal támogatták a Karitász munkáját, ennek jegyében a Karitász önkéntesei a kijáratnál mindenkinek jelképesen adnak egy szelet kenyeret.