2024.02.11. Évközi VI. vasárnap

2024.02.11.

  1. Február 14-én, hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti szent idő. Reggel 7 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék, ekkor részesülünk a hamvazás szentelményében. Biztatunk mindenkit, hogy ezen a napon jöjjenek minél többen szentmisére, hogy együtt kezdjük el a szent időt. Aki ezen a napon nem tud eljönni, még a következő vasárnap részesülhet a hamvazásban. Hamvazószerda szigorú böjti nap, háromszori étkezéssel és egyszeri jóllakással!
  2. A nagyböjti készület jegyében lelki estéket tartunk minden pénteken templomunkban: negyed 6-tól keresztutat imádkozunk. A szentmisékben a prédikációk keretében az idén a bűn természetéről, fajtájiról, a kísértésekről elmélkedünk. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  3. Február 15-én, az esti mise után Férfi klubba hívja Csordás Gábor plébános atya a régi és új érdeklődőket.
  4. Február 17-én, szombaton, a Betegek Világnapjához kapcsolódva templomunkban kiszolgáltatjuk a betegek szentségét, amit azok vehetnek fel, akik időskorúak és súlyos, krónikus betegségben szenvednek. Szentséget felvenni szándékozók előtte végezzenek szentgyónást.
  5. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Nyíregyházi Csoportja február 20-án, kedden 17:00 órakor a Szent Imre gimnázium díszterem-kápolnájában előadást szervez „Mondd, te kit választanál?!” címmel. Előadó Dandé András református lelkipásztor miskolci vallástanár.
  6. Február 21-én, szerdán, az esti 18 órai szentmise után a Serra Közösség szervezésében Pankotai József  Nyíregyháza-Kertvárosi plébános tart előadást: „A nagyböjt és a kísértés ” címmel a plébánia dísztermében. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.