2024.02.18. Nagyböjt I. vasárnap

2024.02.18.

  1. A nagyböjti készület jegyében lelki estéket tartunk minden pénteken templomunkban: negyed 6-tól keresztutat imádkozunk, utána 6 órai szentmisében egy-egy témáról hallhatunk elmélkedést. Mivel ebben az évben éppen 120 éves a templomunk, az idei év témája a közösség: Egyház, egyházközség, az ember közösségi mivolta. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  2. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Nyíregyházi Csoportja február 20-án, kedden 17:00 órakor a Szent Imre Gimnázium díszterem-kápolnájában előadást szervez „Mondd, te kit választanál?!” címmel. Előadó Dandé András református lelkipásztor miskolci vallástanár.
  3. Február 21-én, szerdán, az esti 18 órai szentmise után a Serra Közösség szervezésében Pankotai József, Nyíregyháza-Kertvárosi plébános tart előadást: „A nagyböjt és a kísértés ” címmel a plébánia dísztermében. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
  4. Február 22-én, az esti mise után Bibliakörbe várja Juhos Imre atya az érdeklődőket.
  5. Február 25-én, vasárnap, a katolikus iskolák javára gyűjtjük a perselyadományokat. Egyházmegyénkben tizenegy intézményben tanulnak óvodás kortól gimnáziumig gyermekeink.
  6. Az idén március 09-én tartjuk a Férfiak lelkigyakorlatát, a Női nap április 13-án lesz. Mind a két eseményt Dr. Papp Miklós görögkatolikus atya vezeti. Jelentkezni a későbbiek folyamán lehet.
  7. A Nyíregyházi Szent Imre Iskola pedagógusai szeretettel várják az óvodába készülő gyermekeket, valamint a leendő 1. és 9. osztályos tanulókat a 2024/2025-ös tanévben induló új évfolyamokra. A központi jelentkezés határideje 2024. febr. 21. Bővebb információ az iskola honlapján található, vagy telefonon kérhető.