2024.02.25. Nagyböjt II. vasárnap

2024.02.25.

  1. A nagyböjti készület jegyében lelki estéket tartunk minden pénteken templomunkban: negyed 6-tól keresztutat imádkozunk, utána 6 órai szentmisében egy-egy témáról hallhatunk elmélkedést. Az idei év témája a közösség: Egyház, egyházközség, az ember közösségi mivolta. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség lesz.
  2. A 120 éves templomunkról, itt szolgált papjainkról keresünk régi képeket, levelezőlapokat. Ezeket szeretnénk lemásolni és augusztus 20-án, a templomszentelés évfordulóján kiállítani.
  3. Taizé imaestre várunk mindenkit február 28-án, szerdán este 7 órakor.
  4. Egyházmegyénk és plébániánk első akolitusai közül elhunyt Dr. Csermely Tibor. Temetése március 01-én lesz 13 órakor a Korányi úti ravatalozóból.
  5. Március 06-án, szerdán, az esti 18 órai szentmise után a Serra Közösség szervezésében Eiben Tamás, Nyírábrányi plébános tart előadást: „Jézus a Krisztus ” címmel a plébánia dísztermében. Erre az előadásra várjuk a Bibliakör tagjait is.
  6. Idén március 09-én tartjuk a Férfiak lelkigyakorlatát, a Női nap április 13-án lesz. Mind a két eseményt Dr. Papp Miklós görög katolikus atya vezeti. Jelentkezni a későbbiek folyamán lehet.
  7. Március 9-én 7 templom zarándoklatra hívja a fiatalokat az egyházmegye. Részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.
  8. Előre hirdetjük, hogy az idén is lesz egyházközségi bál. Április 13-án, szombaton várunk mindenkit Verba Tanya, Nyírszőlősön. Szeretettel kérünk tombola nyeremény felajánlásokat. Érdeklődni Gaga Zsuzsánál lehet.
  9. Bátorítunk mindenkit, hogy ha egy rokonunk, ismerősünk kórházba kerül, vagy komolyabb műtét előtt áll, imádkozzunk érte, melynek legjobb formája a betegek kenetének szentsége. A kórházlelkészi szolgálat és a kamilliánus atyák állnak rendelkezésre. Az elérhetőségük az osztályokon illetve a plébánia honlapján megtalálható.