2024.03.03. Nagyböjt III. vasárnap

2024.03.03.

  1. Nagyböjt péntekjein negyed 6-tól lelki esték vannak a társszékesegyházban. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség van.
  2. A Serra Közösség szervezésében Eiben Tamás, nyírábrányi plébános tart előadást „Jézus a Krisztus ” címmel a plébánia dísztermében, március 6-án, szerdán az esti szentmisét követően. Mindenkit várunk szeretettel.
  3. Egyházmegyei férfi lelki nap lesz templomunkban március 9-én, szombaton. Az elmélkedéseket dr. Papp Miklós görög katolikus atya vezeti. Jelentkezni email-ben lehetséges. (eli@dnyem.hu) A női lelki nap majd április 13-án, szombaton lesz.
  4. Hét templom zarándoklatra hívja a fiatalokat Kálmán József ifjúságért felelős atya március 9-én. Gyülekező délelőtt 9-kor a Szent Antal kápolnánál. Részletek a hirdetőtáblán olvashatóak. (ifjusag.dnyem@gmail.com)
  5. A 31. városi keresztutat március 23-án, szombaton tartjuk. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal kápolnától indul délután 2 órakor, és a temetőben ér véget. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy a város utcáin együtt tegyünk tanúságot hitünkről.
  6. Idén is lesz egyházközségi bál, amelyet április 13-án, szombaton a Verba Tanyán rendezünk. Várjuk szeretettel az érdeklődőket. Akinek lehetősége engedi, kérünk tombola nyeremény felajánlásokat, amelyeket a plébánia irodájában tudnak leadni.
  7. Bátorítunk mindenkit, hogy ha egy rokonunk, ismerősünk kórházba kerül, vagy komolyabb műtét előtt áll, imádkozzunk érte, melynek legjobb formája a betegek kenetének szentsége. A kórházlelkészi szolgálat és a kamilliánus atyák állnak rendelkezésre. Az elérhetőségük az osztályokon illetve a plébánia honlapján és a hirdetőtáblán megtalálható.
  8. A 120 éves templomunkról, a benne történt eseményekről, az itt szolgált papjainkról keresünk régi képeket, levelezőlapokat, képeslapokat. Ezeket szeretnénk lemásolni és augusztus 20-án, a templomszentelés évfordulóján kiállítani. Akinek van kérjük, a plébánia irodájába legyen szíves bevinni.