2024.03.17. Nagyböjt V. vasárnap

2024.03.17.

  1. Nagyböjt péntekjein negyed 6-tól lelki esték vannak a társszékesegyházban. A keresztút és a szentmise idején gyónási lehetőség van.
  2. A 31. városi keresztutat március 23-án, szombaton tartjuk. A keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal kápolnától indul délután 2 órakor, és a temetőben ér véget. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy a város utcáin együtt tegyünk tanúságot hitünkről. Felhívjuk a figyelmet, hogy a negyedik állomástól a hatodik állomásig a volt pártház tetején elhelyezett adók zavarják a vételt. A református templomnál húzódjunk a templom elé!
  3. A KÉSZ Nyíregyházi Csoportja előadást szervez 18 év misszió Zimbabwében, Pápua Új-Guineában, Kenyában címmel, amelyet Bálintné Kis Beáta tart  2024. március 19-én (kedden) 17 órakor a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti Házában. Az előadó további misszióira adományokat elfogad, könyvei a helyszínen kaphatóak lesznek.
  4. A 120 éves templomunkról, a benne történt eseményekről, az itt szolgált papjainkról keresünk régi képeket, levelezőlapokat, képeslapokat. Ezeket szeretnénk lemásolni és augusztus 20-án, a templomszentelés évfordulóján kiállítani. Akinek van, kérjük, a plébánia irodájába legyen szíves bevinni.
  5. Március 17-én, jövő vasárnap a Szentföld javára történik a perselyadományok gyűjtése.
  6. Március 20-án, rendkívüli módon, szerdán Bibliakör lesz a plébánián 19 órától. Mindenkit szeretettel hívnak és látnak.
  7. Az idén is lesz egyházközségi bál. Április 13-án,  szombaton a Nyírszőlősön lévő Verba tanyán tartunk. A részvétel 15.000Ft/fő, mely tartalmazza a vacsora árát. Tombola felajánlásokat elfogadunk, valamint van lehetőség támogatójegyet is vásárolni 2000,- 5000,- illetve 10000,- Ft értékben, amellyel a vetítőrendszer fejlesztését szeretnénk megvalósítani. Jegyek a plébánián péntekenként 9.00-19.00 között megvásárolhatóak.
  8. Az idén szeretnénk a Szent Sírt még ünnepélyesebbé tenni, még jobban feldíszíteni, mint az eddigi években, ezért kérjük, hogy aki teheti, támogassa adományaival a virágok, díszek beszerzését!