2022.11.27. Advent I. vasárnapja

2022.11.27.

  1. A karácsonyi pásztorjátékba általános- és középiskolás gyerekeket várunk. A próba ma (vasárnap) délután 3 órakor lesz a plébánián. Buzdítsuk fiataljainkat a részvételre.
  2. November 29-én, kedden 17.00 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében Keresztes Dénes a KÉSZ elnökhelyettese beszélget Földi László titkosszolgálati szakértővel, és Simicskó István a KDNP frakcióvezetőjével Az orosz-ukrán háború következményei” címmel. A beszélgetés helyszíne a Vasutas Művelődési Ház (Toldi utca 23.)  Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.
  3. December 1-jén, csütörtökön 17 órától szentségimádás lesz, a SERRA Közösség vezetésével imádkozunk papi és szerzetesi hivatásokért.
  4. A héten elsőpéntek lesz, templomunkban egésznapos Szentségimádást tartunk. Jöjjünk el a szentségi Jézushoz és bátran ajándékozzunk a napunkból pár percet neki.
  5. Adventben hétfőtől péntekig roráté szentmisét mutatunk be reggel 6 órai kezdettel. A szentmisék után egy meleg teára nagy szeretettel várjuk a Testvéreket a templom bejárata mellett. Szombaton reggel a héten eltemetett halottainkért lesz szentmise fél 8-kor.
  6. Advent vasárnapjain az esti szentmisét követően Zenés áhítat van templomunkban. A mai alkalommal Sinka Krisztina operaénekes és Kun Rajmund orgonaművész hangversenyét hallhatjuk. Várjuk a kedves Testvéreket szeretettel. A vasárnap esti misék előtti vesperás az adventi időben elmarad.
  7. Karácsony közeledtével templomunk méltó ünnepi díszítéséhez fenyőfa felajánlásokat várunk. 
  8. Köszönjük mindazoknak a támogatását, akik már befizették az idei év egyházi hozzájárulásukat. Kérjük, hogy akik még nem rendezték, befizetésükkel segítsék egyházközségünk fenntartását. Az egyházi hozzájárulás az éves jövedelem 0,5 %-a. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességünkről sem.