2023.07.23. Évközi XVI. vasárnap

2023.07.31.

  1. Ebben az évben július 30-án tarjuk az egyházmegyei búcsút Máriapócson. Szombaton Nyírbátorból gyalogos zarándoklat indul a kegyhelyre. Buzdítunk mindenkit, hogy csatlakozzunk minél többen ehhez a lelki programhoz.  Vasárnap, a búcsú napján 1015-kor katekézis kezdődik a tábori oltárnál. A szentmise 11 órakor kezdődik, amelynek szónoka S.E.R. Felföldi László pécsi megyéspüspök, volt plébánosunk. A zarándoklat 14 órakor litániával zárul.
  2. A búcsúra autóbuszt indítunk. A busz a társszékesegyház oldalától fog indulni reggel 8.00 órakor. Jelentkezni a plébániai irodában lehet, a búcsú előtti péntekig az útiköltség befizetésével. Összege 2000 Ft. Társszékesegyházunkban aznap elmarad a fél 11 órai mise, továbbá Örökösföldön, Borbányán és a jósavárosi Szent Imre templomban sem lesznek szentmisék.
  3. Előre hirdetjük, hogy augusztus 5-én, szombaton délután 4 órakor a Filharmónia Magyarország szervezésében orgonakoncerten vehetünk részt templomunkban az Orgonák Éjszakája országos rendezvénysorozat keretében. A zenei eseményre a belépés díjtalan. Az Orgonapont koncertsorozathoz kapcsolódva augusztus 8-án este 7 órakor nyáresti orgonakoncertnek ad otthont templomunk. Jegyek válthatók elővételben az interneten, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. További részleteket a hirdetőtáblán elhelyezett plakátokon olvashatnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!