2023.08.20. SZENT ISTVÁN KIRÁLY, MAGYARORSZÁG FŐVÉDŐSZENTJE

2023.08.20.

  1. Augusztus 20-án, Szent István király főünnepén ünnepeljük a társszékesegyház fölszentelésének 119. évfordulóját. Dr. Samassa József egri bíboros-érsek ezen a napon szentelte fel, az 1902-ben lévő aranymiséje emlékére saját költségén építtetett templomot. Teljes felszereltséggel, az akkori kor művészi remekeivel látta el az 1993-tól a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye társ-székesegyházává kinevezett Isten-házat. A sekrestyében és a plébánia irodában újra kapható a 100 éves évfordulóra kiadott album, és a Samassa bíboros életét bemutató kiadvány.
  2. Továbbra is lehetőséget biztosítunk a testvérek számára, hogy templomunk lecserélt tégláit emlékként megkaphassák. Aki 20.000 Ft, vagy afeletti összeggel segíti a társszékesegyház külső felújítását, egy régi téglát kap emlékbe. Akik már adományoztak erre a célra, a plébánia hivatalban átvehetik névre szóló igazolással téglájukat.
  3. A héten a Keresztény Élet újság dupla számban jelent meg. Így az ára is változott! 660.- Ft. Kérjük, figyeljünk oda rá!