A lelki esték záró alkalma március 19-én, 18 órától a YouTube-on

2021.03.19.

Március 19-én Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe van, amikor a nagyböjti lelki esték ötödik, utolsó alkalmát tartjuk. Nagyböjt péntekjeinek lelki esték sorozatában minden alkalommal közösen imádkoztuk Jézus Krisztus szenvedéstörténetét, majd az azt követő szentmisében a szokásosnál hosszabb, a nagyböjti lelki felkészülést segítő szentbeszédet hallhattunk, mindig más, a plébánián szolgáló atya előadásában. A sorozat első alkalmát február 19-én, hamvazószerdát követő pénteken tartottuk. A lelki estékhez kötődő szentmisék egyházközségünk YouTube-csatornáján IDE KATTINTVA megtekinthetők.

A lelki esték március 19-i záró alkalmába – a nyilvános liturgiák szünetelése miatt – csak online kapcsolódhatunk be. A keresztúti ima ezúttal elmarad, a szentmise végén az atyák litániával köszöntik a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe alkalmából Szent Józsefet, melyet rövid szentségimádással zárnak. A záró alkalmat március 19-én 18 órai kezdettel az egyházközség YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.

A lelki esték egyes alkalmaihoz kapcsolódó szentmise – benne a nagyböjti elmélkedésekkel – a lenti hivatkozásokra kattintva megtekinthető.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia