Felföldi László atya püspökké szentelése a társszékesegyházban kivetítőn megtekinthető

2021.01.03.

Felföldi László atya, egyházközségünk volt plébánosa, egyházmegyénk korábbi általános helynöke püspökké szentelése és beiktatása vízkereszt ünnepén, 2021. január 6-án, szerdán 10.30 órakor kezdődik a Pécsi Székesegyházban zártkörű szertartás keretében. A liturgiát a Pécsi Egyházmegye az interneten élőben közvetíti. Felföldi László atyát Őszentsége, Ferenc pápa pécsi megyéspüspökké nevezte ki 2020. november 18-án.

A szenteléssel azonos időpontban január 6-án, szerdán 10.30 órai kezdettel Felföldi László atya utolsó plébánosi szolgálati helyén, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, kivetítőn lehetőség lesz a szertartás közös, imádságos megtekintésére a járványügyi előírások betartása mellett, majd a liturgia megtekintését követően szentáldozáshoz lehet járulni. Akik a szentmisébe a társszékesegyházi helyszínen bekapcsolódnak és azt követően szentáldozáshoz járulnak, érvényes szentmisén vesznek részt vízkereszt parancsolt ünnepén.

A társszékesegyházban az ünnep napján 7.00, 9.00 és 18.00 órai kezdettel mutatnak be szentmisét, melyeken az atyák vízszentelést is végeznek.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia