Hittanórák a plébánián október 1-től – Várjuk a gyermekek jelentkezését!

2021.09.14.

Az idei tanévben 2021. október 1-én kezdődnek a szentségek vételére felkészítő hittanórák plébániánkon. Leendő elsőáldozóinknak péntekenként 15, 16 és 17 órakor, bérmálkozóinknak 16 órakor kezdődnek a felkészítők, melyekre jelentkezni a plébánián, vagy a hitoktatóknál lehet. Jelentkezési lapok kérhetők a plébániai irodában, vagy letölthetők a honlapunkról. Egyházközségünk iskolásaira szeptember 19-én, vasárnap a 9 órai Veni Sancte tanévnyitó szentmisén kérjük a Szentlélek áldását az új tanév feladataira.

Egyházunk és egyházközségünk életében is jelentős szerepe van a tanításnak. Hitünk üzenetét elsősorban a liturgiában, másodsorban pedig a hitoktatásban szeretnénk továbbadni. Célunk a hitoktatással, hogy felébresszük az Isten és a hit iránti vágyat a gyermekek lelkében. Figyelmüket a Jóistenre irányítva felkelthetjük bennünk a hit ajándéka iránti vágyat.

A 2021/22-es tanévben is szeretnénk – a plébániai hittan és az iskolai hitoktatás mellett – a nyíregyházi óvodákban is biztosítani a római katolikus hitoktatást, mely a kisgyermekek testi és szellemi nevelése mellett lelki fejlődésüket is segíti. Az óvodai hitoktatásban hitoktatók működnek közre. Jelentkezni adatlap kitöltésével lehet, mely elérhető a plébániai irodában, vagy letölthető honlapunkról. A jelentkezési lapok leadását a plébánián várjuk (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.).

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia