Lelki napot tartottak a Világban Élő Kármeliták

2022.03.08.

A nagyböjt jegyében tartott lelki napot a Világban Élő Kármeliták nyíregyházi közössége március 5-én a Magyarok Nagyasszonya-főplébánián. A közösség egyik vezetőjének beszámolóját adjuk közre.

Hálás szívvel köszönjük, hogy lehetőségünk nyílt megszólítani egyházközségünk híveit a kármelita lelki nap kapcsán Avilai Szent Teréz mindannyiunknak, a mai kor emberei számára különösen is fontos, élő Isten kapcsolatunkról szóló tanításának meghívására.

Boldoggá tett, hogy mint az apostolok, 12-en töltekezhettünk és gazdagodhattunk nagyböjt elején Avilai Szent Teréz „Belső várkastély” írásának nyomán, hogyan is kell belépnünk az imádság kapuján át lelki világunkba és mit tehetünk mi emberek, hogy rátalálhassunk és kapcsolatba léphessünk a bennünk lakozó kinccsel, Istennel.

Egyháztanító, karmelita alapító szent anyánk műve, a Marosszentgyörgyi kármelita nővérek által összeállított videók megnézése és Johanna nővér ezzel foglalkozó gondolatai segítettek bennünket.

A nap folyamán a belső várkastélyunkról és az imádság kapujába való belépésről tudtunk megosztani, elmélyedni kisebb, nagyobb csoportban és az Úrral való elcsendesedések során.

A résztvevők kérésére tovább szeretnénk folytatni karmelita testvéreinkkel együtt, Teréz anyánk tanításainak feldolgozását  immár havonta, gyakoribb és rövidebb találkozások formájában.

Nagy szeretettel várjuk mindazokat, akiket a Lélek hív a kármelita baráti kör közösségébe minden első hétfőn 17.00 órára a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-plébánia 3. emeleti termébe.

Zsatkuné Szabó Mónika

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia