Ökumenikus imahét – Nyíregyházán idén a televízió közvetíti az imahét üzeneteit

2021.01.19.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2021. január 17. és 24. között rendezi meg az ökumenikus imahetet. A pandémia és az egyházak aktuális járványügyi intézkedései miatt nincs lehetőség közös istentiszteleti alkalmak tartására és személyes találkozásra a templomokban. Idén az ökumenikus imahét alkalmai Nyíregyházán is a virtuális térbe kényszerülnek. 

A keresztény egyházak és felekezetek lelkipásztorai a Nyíregyházi Televízióban mondják el gondolataikat az idei ökumenikus imahét bibliai alapvetéséről: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,5–9). Január 19-én, kedden 18.30-tól a Nyíregyházi Televízió Nyíregyháza Most című műsorában láthatunk beszélgetéseket az egyes felekezetek nyíregyházi lelkipásztoraival, továbbá a Kelet-Magyarország című napilap is külön rovatban foglalkozik az imahét főbb üzeneteivel.

A szervezők arra buzdítják a híveket, hogy a médiában közvetített alkalmakon keresztül kapcsolódjanak be és imádkozzanak a keresztények egységtörekvéséért.

Ökumenikus imahét a Nyíregyházi Televízió Nyíregyháza Most című műsorában:

  • január 19., kedd 18:30
  • január 20., szerda 7:00
  • január 21., csütörtök 18:30
  • január 22., péntek 7:00

Az ökumenikus imahét 2021-es imafüzete LETÖLTHETŐ ITT.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia