Tudnivalók a NEK zárómiséjére utazóknak

2021.08.29.

A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség plébániai csoportot indít az Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére 2021. szeptember 12-én Nyíregyházáról Budapestre. A csoportos utazás menetrend szerint közlekedő InterCity vonattal történik. A plébániai csoport részére az utazáshoz a MÁV külön kocsit biztosít a szerelvényen. A rendezvényre regisztrált utasoknak a menetjegy árából 50% kedvezményt biztosítanak. A hely- és pótjegyekre a kedvezmény nem vonatkozik. A kedvezményre való jogosultságot az utasnak a rendezvény névre szóló belépőjegyével kell igazolni az utazás során. Az 50%-tól eltérő kedvezményt a jogosultnak kell igazolnia.

Indulás Nyíregyházáról Budapestre 09.12-én a reggel 5:34 perckor induló InterCity vonattal. Gyülekező a nyíregyházi vasútállomáson reggel 5:00 órától. Érkezés Budapest, Nyugati pályaudvarra 8:37 perckor.

Visszaindulás Budapest, Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára a 16:23-kor induló InterCity vonattal. Érkezés Nyíregyházára 19:24-kor.

A pályaudvarról a csoport gyalogosan közelíti meg a záró szentmise helyszínét, a Hősök terét. A zárómise után visszaérkezés a pályaudvarra szintén gyalogosan.

A csoporttal együtt utazik Németh István káplán atya, Mike Ervin és Csapó Márton kispapok. A csoportos utazási okmányok, a plébánia által igényelt belépőjegyek Mike Ervin kispapnál lesznek megtalálhatók.

A csoportba jelentkezettek (79 fő) előzetesen regisztrálva lettek a rendezvényre a Kongresszus honlapján. A plébánia csoport regisztrációs kódja: IEC-UAVG. A záró misére névre szóló díjmentes belépőjegyeket a NEK Titkársága mail-ben küldi ki a jegyet igénylő részére. Amennyiben a regisztrációt és a jegyigénylést a plébánia végezte, akkor a plébánia részére küldik ki elektronikusan a névre szóló belépőket. A belépőjegyek QR-kóddal ellátottak, melyek a MÁV által biztosított 50%-os kedvezményre is jogosítanak, így azt hazaérkezésig célszerű megőrizni.

A záró szentmise helyszínén, a Hősök terén reggel 6 órakor nyitják ki a kapukat. A szentmisét megelőző program 9 órakor kezdődik.

A tervek szerint Ferenc pápa 10.30-kor pápamobilon üdvözli az összegyűlt híveket. A szentmise 11.30-kor kezdődik.

A szervezők kérik, hogy a rendezvény várható időtartama miatt minden regisztrált résztvevő gondoskodjon enni- és innivalóról. Minthogy ülőhelyeket nem tudnak biztosítani, javasolják, hogy akinek szüksége van rá, hozzon magával kis méretű, összecsukható széket. Valamennyi szektorhoz tartozik mellékhelyiség.

Kivetítők, hangszórók segítségével az oltártól távolabb elhelyezkedők számára is jól követhető lesz a liturgia. A szentmisék szövegének magyar nyelvű fordítását az FM 96,4 frekvencián is elérhetővé teszik; a résztvevők fülhallgatóval kisrádión és okostelefonon is hallgathatják az elhangzottakat. A záró szentmise liturgikus füzete az Adoremus különszámaként a Kongresszus honlapjáról IDE KATTINTVA letölthető.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia