2024.02.04. Évközi V. vasárnap

2024.02.04.

  1. Idén a házasság hete február 5-11 között lesz. Február 5-én Palánki Ferenc püspök atya a Krúdy Art moziban, az Országzászló téren tart megnyitót 17:30-kor. Február 6-án és 7-én a Szent Imre-kápolnában előadások lesznek. Február 11-én, vasárnap 15 órától Sóstón a Házaspárok útját járjuk végig. A házaspárok útjának imafüzete a bejáratnál megvásárolható. A részletes program a hirdető táblán olvasható.
  2. A házasság hetének zárásaként a jubiláns házaspárok megáldása lesz, február 11-én, vasárnap a 18 órakor kezdődő szentmise keretében. Jelentkezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodájában, vagy az egyházközség email címén lehet. Minden 5. év számít évfordulónak. Az 50 éves jubileum után a házaspárok minden évben kérhetik Püspök atya áldását, ezért az ő jelentkezésüket is szeretettel várjuk. Részletek a plakáton olvashatóak.
  3. Február 8-án, az esti mise után Bibliakörbe várja Juhos Imre atya a régi és új érdeklődőket.
  4. Hivatásgondozó lelkigyakorlat kezdődik útkereső, 16 évet betöltött fiataloknak a Debrecen – Szent József Kollégiumban február 16-18 között. Jelentkezést február 14-ig várja a plakáton lévő email címen Kálmán József atya.
  5. Február 14-én, hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti szent idő. Reggel 7 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék, ekkor részesülünk a hamvazás szentelményében. Biztatunk mindenkit, hogy ezen a napon jöjjenek minél többen szentmisére, hogy együtt kezdjük el a szent időt. Aki ezen a napon nem tud eljönni, még a következő vasárnap részesülhet a hamvazásban.
  6. Február 15-én, az esti mise után Férfi klubba hívja Csordás Gábor plébános atya a régi és új érdeklődőket.
  7. Február 25-én a katolikus iskolák javára gyűjtjük a perselyadományokat. Egyházmegyénkben tizenegy intézményben tanulnak óvodás kortól gimnáziumig gyermekeink.