2024.01.28. Évközi IV. vasárnap

2024.01.28.

  1. Taizé imaestre várunk mindenkit január 31-én, szerdán este 7 órakor. Ezt a különleges imaformát érdemes kipróbálni mindenkinek, várjuk minden imádkozni vágyó testvérünket!
  2. Február 1-én, csütörtökön 17 órától a SERRA Közösség vezetésével imádkozunk papi és szerzetesi hivatásokért.
  3. Február 2-án, pénteken, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén szerzetesi hivatásokért imádkozunk. A szentmisék 7:00 és 18:00 órakor kezdődnek, a miséken gyertyát szentelünk. A misék előtt gyertyát árusítunk. Mivel elsőpéntek is, a reggeli mise után egész napos szentségimádás lesz templomunkban a megszokott módon. A szentmisék után Jézus Szíve litániát imádkozunk.
  4. Február 3-án, szombaton 9 órától a karácsonyi fenyőfák bontására és templomtakarításra hívjuk a testvéreket. Szeretettel kérjük, hogy aki teheti, vegyen részt, segítsen a templom rendbetételében.
  5. Február 3-án, Szent Balázs püspök és vértanú ünnepén ill. a vasárnapi szentmisék végén Balázs-áldást végzünk.
  6. Február 4-én az esti misére várjuk a karmelita lelkiséget élőkért és az egyházközség imaszándékaiért imádkozókat.
  7. Idén a házasság hete február 5-11 között lesz. Február 5-én Palánki Ferenc püspök atya a Krúdy Art moziban, az Országzászló téren tart megnyitót 17:30-kor. Február 6-án és 7-én a Szent Imre-kápolnában előadások lesznek. Február 11-én, vasárnap 15 órától Sóstón a Házaspárok útját járjuk végig. A házaspárok útjának imafüzete a bejáratnál megvásárolható. A részletes program a hirdető táblán olvasható.
  8. A házasság hetének zárásaként idén is sor kerül a jubiláns házaspárok megáldására, amely február 11-én, a vasárnap esti 18 órás mise keretében lesz. Jelentkezni a sekrestyében, vagy a plébánia irodában, vagy emailben lehet. Minden 5. év számít évfordulónak: 5,10,15, stb. Az 50 éves jubileum után a házaspárok minden évben kérhetik Püspök Atya áldását, ezért az ő jelentkezésüket is szeretettel várjuk. Részletek a plakáton olvashatóak.
  9. Február 8-án, az esti mise után Bibliakörbe várja Juhos Imre atya a régi és új érdeklődőket.
  10. Hivatásgondozó lelkigyakorlat kezdődik útkereső, 16 évet betöltött fiataloknak a Debrecen – Szent József Kollégiumban február 16-18 között. Jelentkezést február 14-ig várja a plakáton lévő email címen Kálmán József atya.