2022.12.18. Advent IV. vasárnapja

2022.12.18.

  1. A mai adventi áhítat keretében a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Zeneművészeti Tagozatának hangversenyét hallhatjuk. Várjuk a kedves Testvéreket szeretettel.
  2. Megérkezett a BETLEHEMI LÁNG Társszékesegyházunkba. Bátorítjuk a kedves Testvéreket, hogy a lángot zárt mécsesben vigyék haza, hogy otthonaikban is erről gyújtsák meg a családi ünnep fényeit.
  3. Templomunk   karácsonyfáinak kivágása és befaragása december 17-én szombaton 9:00 órától lesz, amelyre férfiakat várunk. A fák beállítása, valamint a templom takarítása december 22-én, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik. Kérjük a férfiakat, testületi tagokat, hogy minél többen segédkezzenek a fák elhelyezésében és az asszonyokat, fiatalokat, hogy aki el tud jönni, segítsen szebbé tenni a templomot. Legyen ez közös ügye a plébániánk híveinek!
  4. Társszékesegyházunkban a következő időpontokban lesz ünnepi gyóntatás: December 22. csütörtökön délután 15 órától este 19-ig; 23-án, pénteken egész nap: reggel 7 órától este 19-ig; 24-én, szombaton reggel 7 órától délig.
  5. A pásztorjáték december 24-én, kedden 15 órakor kezdődik. Utána, kb. 16 órától Karácsony előesti szentmisét végzünk. Este 17 órától zárva lesz templomunk, 23 órakor nyitjuk ki.
  6. Karácsony első napján vasárnapi miserendet tartunk. A fél 11 órai szentmisét Palánki Ferenc megyéspüspök úr mutatja be. Ezen a napon a persely adományokat a kispapok képzésére gyűjtjük.
  7. Karácsony második napján szintén vasárnapi miserendet tartunk templomunkban.
  8. A templom egyre hűvösebb, így szeretnénk a fűtést beindítani. Az ismert körülmények miatt kérjük a Testvérek hozzájárulását. Előzetes számításaink szerint elég lenne, ha mindenki vasárnaponként 500 Forinttal többet adna a perselybe a szokott összeg fölött. Így közösen tudnánk biztosítani szeretett templomunk otthonosságát.
  9. Az ünnepek alkalmából az egyházi heti lapok dupla számban jelentek meg, ezért az áruk is változott. Megérkezett az ADOREMUS januári száma, amely szintén magasabb összegbe kerül. A kispapok által szerkesztett GAUDETE folyóirat is kapható.
  10. A plébánia irodája december 21-én és az ünnepek között rendkívüli nyitva tartással működik, melyet a hirdetőtáblán olvashatnak.