2023.05.21. URUNK MENNYBEMENETELE

2023.05.21.

  1. Május 22-én, hétfőn este, Szent Rita ünnepén a 18:00 órai szentmisében köszöntjük Szent Ritát, és rózsát szentelünk.
  2. Május 25-én, csütörtökön a nyári szünet előtti utolsó Bibliakörbe várjuk a testvéreket az esti mise után.
  3. Templomunkban május 28-án, pünkösd vasárnapján, 15:00 órakor kezdődő szentmise keretében szolgáltatja ki a bérmálás szentségét Palánki Ferenc püspök atya.  Imádkozzunk a szentséget felvenni készülő fiatalokért!
  4. Pünkösdhétfőn egyházközségi családi napot szervezünk plébániánkon. A program 9 órakor szentmisével kezdődik itt a templomban, utána a plébánia udvarán folytatódik. Jelentkezni ebédjegy megvásárlásával lehet, melynek ára 500 Ft. Az ebédjegyet megvásárolni munkaidőben a plébánia irodájában, a sekrestyében és jövő vasárnap minden szentmise után itt a templomban lehet. Kávét és sört lehet majd vásárolni a helyszínen. Kérjük, hogy vizet/üdítőt és poharat mindenki hozzon magával. Minden korosztályt szeretettel várunk.
  5. Június 8-án 19:00 órakor Mága Zoltán hegedűművész és gyermekei jótékonysági koncertet adnak a templomunk szellőző rendszerének kialakítására. Jegyek elővételben (június 5-ig) 5.000 Ft-ért megvásárolhatóak a plébánia irodájában hétköznap 9:00-16:30 között.
  6. Pünkösd vasárnapjától az új misekönyvet kell használni, ezzel kapcsolatban néhány helyen megváltozik a miseszöveg. A hívek imái közül csak a bűnbánati ima módosul, ezentúl így mondjuk: „Kérem ezért a Boldogságos, mindenkor Szűz Máriát”. Figyeljük a kivetítőt! Változik továbbá a felállás-leülés szabálya is: A felajánló könyörgésre fel kell állni, állva maradunk a Szent vagy Szent vagy énekig, utána letérdelünk, majd az úrfelmutatás után nem leülünk, hanem a szentáldozásig állva maradunk! Ezzel igazodunk a világegyházhoz, hiszen a világon mindenütt ez a mise rendje.