2023.09.10. Évközi XXIII. vasárnap

2023.09.10.

  1. Szeptember 13-án, a Kertvárosi Templomban folytatódnak a fatimai engesztelő imaalkalmak. Szeretettel várnak mindenkit.
  2. Szeptember 14-én, csütörtökön az esti mise után Juhos Imre atya az újra induló Bibliakörbe várja az érdeklődő kedves Testvéreket.
  3. Templomunk kórusa, a Bárdos Lajos Vegyeskar minden csütörtök este fél 6 órától tartja próbáit. Szeretettel várnak minden új érdeklődőt.
  4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Szent Atanáz Görög katolikus Hittudományi Főiskolán szervez előadást Szeptember 19-én 17.00 órától. A rendezvény címe: Tudomány, művészet, hit. Előadó: Iancu Laura csángó költő, etnográfus.
  5. Templomtakarítást tervezünk szeptember 23-án, hogy a templombúcsúra rendben legyen a társszékesegyház. Minél több emberre számítunk, hogy az építkezéskor keletkezett portól és piszoktól megtisztítsuk a templomot.
  6. Várjuk az elsőáldozásra készülő negyedikes gyerekeket, ill. a bérmálkozásra készülő 8-os fiatalokat. Jelentkezni a plébánián lehet, beiratkozás szept. 15-én, pénteken 15-18 óráig. Az idei misenaplók átvehetők misék után a sekrestyében.
  7. A templom felújítása jól halad, előre láthatólag szept. végére teljesen elkészül. Még hátra van a harangok átszerelése, így a következő hetekben nem lesz harangszó. Az utolsó nagyobb munkák a főbejárati lépcső cseréje és az épület melletti térkőburkolat felújítása lesznek az Egyházmegye jóvoltából. Jövő héttől éppen ezért a főbejárat le lesz zárva, a két oldalsó bejáratot kérjük használni!