2023.09.17. Évközi XXIV. vasárnap

2023.09.19.

  1. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Szent Atanáz Görög katolikus Hittudományi Főiskolán szervez előadást Szeptember 19-én 17.00 órától. A rendezvény címe: Tudomány, művészet, hit. Előadó: Iancu Laura csángó költő, etnográfus.
  2. A SERRA imaközösség szervezésében folytatódnak az előadások. A következő alkalom ideje szept. 27, szerda este 7 óra. Csordás Gábor plébános lesz az előadó, a téma: Krisztus keresztjének közösségépítő ereje.
  3. Templomtakarítást tervezünk szeptember 30-án 08.15.-től, hogy a templombúcsúra rendben legyen a társszékesegyház. Minél több emberre számítunk, hogy az építkezéskor keletkezett portól és piszoktól megtisztítsuk a templomot.
  4. Elkezdődik az elsőáldozásra, és a bérmálkozásra készülő fiatalok hittan órája a meghirdetett időpontokban, pénteken 15-18 között. Az idei misenaplók átvehetők misék után a sekrestyében.
  5. A templom felújítása jól halad, előre láthatólag szept. végére teljesen elkészül. Még hátra van a harangok átszerelése, így a következő hetekben nem lesz harangszó. Az utolsó nagyobb munkák a főbejárati lépcső cseréje és az épület melletti térkőburkolat felújítása az Egyházmegye jóvoltából. Ezért a főbejárat le lesz zárva, a két oldalsó bejáratot kérjük használni! Mivel építési terület, kérjük, figyelmesen közlekedjenek!