2023.09.24. Évközi XXV. vasárnap

2023.09.24.

  1. A SERRA imaközösség szervezésében folytatódnak az előadások. A következő alkalom ideje szept. 27, szerda este 7 óra. Csordás Gábor plébános lesz az előadó, a téma: Krisztus keresztjének közösségépítő ereje.
  2. Templomtakarítást lesz szeptember 30-án 08:15-től, hogy a templombúcsúra rendben legyen a társszékesegyház. Minél több emberre számítunk, hogy az építkezéskor keletkezett portól és piszoktól megtisztítsuk a templomot.
  3. Lelkigyakorlattal egybekötött „Rózsaeső” imaest lesz szeptember 30-án, 16.00 órától az Örökösföldi Isteni Irgalmasság templomban. Bővebb információ a hirdetőtáblán, szórólapok az újságos szekrényen találhatóak
  4. Elkezdődött az elsőáldozásra, és a bérmálkozásra készülő fiatalok hittan órája a meghirdetett időpontokban, pénteken 15-18 között. Még van lehetőség jelentkezni.
  5. Plébániai ifjúsági hittanra hívjuk a középiskolásokat, illetve akik előző években bérmálkoztak péntekenként 18.00 órától.
  6. Japán est lesz templomunkban. Október 6-án az esti misét követően 19 órakor hangverseny lesz, amelyen közreműködnek egy Japán iskola zenei tagozatának növendékei és a Cantemus Fiúkórus.
  7. Magyarok Nagyasszonya ünnepén tartjuk templomunk búcsúünnepét.  Október 8-án, vasárnap, a délelőtt 10:30-as ünnepi szentmisét Palánki Ferenc püspök atya celebrálja, ekkor áldja meg a kívülről megújult templomot. A mise után ünnepélyesen elhelyezzük a plébánia mellett épülő egyházmegyei rendezvényközpont alapkövét.