2023.12.03. Advent I. vasárnapja

2023.12.03.

  1. A KÉSZ Nyíregyházi Csoportja és a SERRA Közösség szeretettel várja a kedves híveket közös karácsonyi összejövetelére, melyre december 13-án, szerdán 17 órakor kerül sor a Plébánia emeleti termében. A rendezvényen JUHOS IMRE atya A Kereszténység mint advent címmel tart előadást.
  2. A pásztorjáték próba vasárnap (ma) délután 3 órakor kezdődik a plébánián. Még várjuk azokat a fiatalokat, akik szívesen szerepelnek benne. Az előadás szenteste délutánján 3 órakor lesz.
  3. Adventben hétfőtől péntekig roráté szentmisék lesznek reggel 6 órakor. Várunk mindenkit a hajnali misékre, és azt követően egy meleg teára a templom bejárata mellett. Szombaton reggel a héten eltemetett halottainkért lesz szentmise fél 8-kor. Aki a hajnali miséken szívesen vállal felolvasást, kérjük, jelentkezzen a sekrestyében.
  4. Advent vasárnapjain zenés áhítat lesz templomunkban, amely alkalmakra mindenkit szeretettel várunk. Ma este 7 órakor a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Zeneművészeti Tagozatának tanulói és tanárai zenés műsorát hallhatjuk.
  5. Rövidesen itt az év vége. Kérjük, hogy aki még nem fizette be az idei egyházi hozzájárulást (régi nevén egyházi adó), tegye meg, hogy közösen biztosítani tudjuk a templom és a plébánia fenntartását!
  6. A hideg időre való tekintettel beindítottuk a templom fűtését. Mivel továbbra is drága a gáz, kérjük ehhez a Testvérek hozzájárulását. Előzetes számításaink szerint elég lenne, ha mindenki vasárnaponként 500 Forinttal többet adna a perselybe a szokott összeg fölött. Így közösen tudnánk biztosítani szeretett templomunk otthonosságát.