2023.12.10. Advent II. vasárnapja

2023.12.10.

  1. Kocsis Fülöp érsek atya úti beszámolót tart a Görög Katolikus Múzeumban dec. 12-én, kedden este 17.30-kor a szíriai keresztények helyzetéről, ill. az ottani benyomásairól. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  2. A KÉSZ Nyíregyházi Csoportja és a SERRA Közösség szeretettel várja a kedves híveket közös karácsonyi összejövetelére, melyre december 13-án, szerdán 17 órakor kerül sor a Plébánia emeleti termében. A rendezvényen Juhos Imre atya A Kereszténység mint advent címmel tart előadást.
  3. A város hagyományos karácsonyi hangversenye dec. 15-én, pénteken az esti mise után kerül megrendezésre templomunkban. Közreműködik a Cantemus Kórus.
  4. A pásztorjáték próba folytatódik (ma) vasárnap délután 3 órakor a plébánián.
  5. Adventben hétfőtől péntekig roráté szentmisék vannak reggel 6 órakor. Várunk mindenkit a hajnali misékre, és azt követően egy meleg teára a templom bejárata mellett.
  6. Advent vasárnapjain zenés áhítat van templomunkban, amely alkalmakra mindenkit szeretettel várunk. Most vasárnap este 7 órakor a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének Boróka énekegyüttese és a Haraszti ikrek zenés műsorát hallhatjuk.
  7. Gyermekek karácsonyfáját állítunk a jövő hét elején itt a templomban. Erre várjuk majd azokat a díszeket, amiket a gyermekek készítenek a Kis Jézusnak. Buzdítunk minden családot, hogy a gyerekekkel közösen készített díszeket hozzák be a templomba, és akasszák fel erre a fára!
  8. A hideg időre való tekintettel beindítottuk a templom fűtését. Mivel továbbra is drága a gáz, kérjük ehhez a Testvérek hozzájárulását. Előzetes számításaink szerint elég lenne, ha mindenki vasárnaponként 500 Forinttal többet adna a perselybe a szokott összeg fölött. Így közösen tudnánk biztosítani szeretett templomunk otthonosságát.
  9. Megérkezett az Öröm-Hír Évkönyv egyházmegyei kiadvány 2024-es száma. 1200Ft-os áron kapható, de vásárolható még a 2023-as szám is 800 Ft-os áron. Mind a két könyv szép karácsonyi ajándék lehet.