2024.01.21. Évközi III. vasárnap – Isteni ige vasárnapja

2024.01.21.

  1. A ma kezdődő Ökumenikus Imahét január 28-ig tart.
  2. Mindegyik belvárosi templomban két alkalom lesz a hét folyamán, este 6 órától. Itt, a társszékesegyházban 26-án, pénteken és 27-én, szombaton 18 órától lesznek imaalkalmak. Az Ökumenikus Imahét miatt jan. 22-től 27-ig, hétfőtől szombatig az esti szentmisék nem 18 órakor, hanem délután 5 órakor fognak kezdődni itt a társszékesegyházban!
  3. A KÉSZ Nyíregyházi Csoportja szeretettel várja a kedves híveket Tarczy Gyula „Üzenet az égbe, magyar versből szívbe” című önálló előadói estjére 2024. január 23-án, kedden 17 órakor a Vasutas Művelődési Házba.
  4. Február 1-én, csütörtökön 17 órától a SERRA Közösség vezetésével imádkozunk papi és szerzetesi hivatásokért.
  5. Február 2-án, pénteken, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén szerzetesi hivatásokért imádkozunk. A szentmisék 7.00 és 18.00 órakor kezdődnek, a miséken gyertyát szentelünk. A mise után egész napos szentségimádás templomunkban a megszokott módon. A szentmisék után Jézus Szíve litániát imádkozunk.
  6. Február 3-án, szombaton 9 órától a karácsonyi fenyőfák bontására és templomtakarításra hívjuk a testvéreket. Szeretettel kérjük, hogy aki teheti, vegyen részt, segítsen a templom rendbetételében.
  7. Február 3-án, Szent Balázs püspök és vértanú ünnepén és a vasárnapi szentmisék végén Balázs-áldást végzünk. A misék előtt gyertyát árusítunk.
  8. Már jó előre hirdetjük, hogy a házasság hete keretén belül, ami február 5-11 között lesz, idén is sor kerül a jubiláns házaspárok megáldására. Az ünnepi mise febr. 11-én, vasárnap lesz este 6 órakor a társszékesegyházban. Jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánia irodában, illetve a plébánia email címére írt levélben lehet. Az 50 éves jubileum után a házaspárok minden évben kérhetik Püspök Atya áldását, ezért az ő jelentkezésüket is szeretettel várjuk. Részletek a plakáton olvashatóak. 
  9. Taizé imaestre várunk mindenkit január 31-én, szerdán este 7 órakor. Ezt a különleges imaformát érdemes kipróbálni mindenkinek, várjuk minden imádkozni vágyó testvérünket!